Tidlig indsats

1 minuts læsning

17. maj, 2021

Få overblik over viden, problemer og løsninger på 0-6-årsområdet

Tidlig indsats

1 minuts læsning

17. maj, 2021

Få overblik over viden, problemer og løsninger på 0-6-årsområdet

Ét vigtigt valgtema ved KV21 bør være de små børn. Katalog fra Hvem vil børnene? giver overblik over en række problemer og løsninger på 0-6-årsområdet. Og giver ordet til en række centrale aktører, som også giver deres bud på, hvad der bør gøres.

Omkring 97 pct. af alle fireårige børn i Danmark går i dagtilbud. Og de små børn bruger rigtig mange af deres vågne timer i dagpleje, vuggestue eller børnehave væk fra mor og far, som skal på arbejde.

Når så stor en del af den tidlige barndom ikke tilbringes i familien, men i en institution, stiller det høje krav til den kvalitet, der møder børnene. Og som kommunerne har et stort medansvar for:

  • Får børnene nok opmærksomhed fra dygtige voksne?
  • Har børnene adgang til inspirerende legemiljøer af høj kvalitet?
  • Er der lagt ordentlige planer for, hvad det pædagogiske personale skal lave sammen med børnene, og hvordan det skal foregå?

Disse spørgsmål er blot tre af mange, som kommunalpolitikere og andre med ansvar for dagtilbud bør stille sig selv, hvis de vil de små børn i 0-6-årsalderen.

Dyk ned i kataloget og bliv klogere på, hvad der bør gøres på 0-6-årsområdet. Læs også bud på, hvad der bør gøres, fra FOA, Danske Professionshøjskoler, FOLA og Dansk Erhverv.

Kontakt for mere information

Ole Larsen

ol@dea.nu

9154 1668